Docente en fluitiste

Over Liesbeth van der Blom als Suzuki dwarsfluitdocente

Liesbeth van der Blom

“De opleiding voor Suzuki dwarsfluit docente zie ik als een  grote verrijking op mijn jarenlange ervaring als dwarsfluit docente. Tijdens de stage was ik verwonderd en verbaasd over wat ik hoorde en zag, gedurende het spel en de lessen van de leerlingen. Geconcentreerd en met veel plezier waren leerlingen en docenten bezig met het maken van muziek.

Ook spreekt mij de kindvriendelijke benadering van deze methode aan. In kleine stapjes (zoals een kind leert praten, door middel van herhaling en liefdevolle aanmoediging) is het kind in staat zijn muzikale woordenschat te vergroten.”

(foto Joy van der Valk)

Het is nu ook mogelijk om bij mij thuis, in mijn muziekstudio, aan de Dorpsstraat  in Assendelft  dwarsfluitles te krijgen volgens de Suzuki Methode. Voor zowel jonge kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen, en voor alle niveaus!

Opleiding en ervaring:

Na de Middelbare school studeerde ik dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar bij Eugénie van der Grinten.

In 1992 behaalde ik het diploma Docerend Musicus en gaf ik les in Warmenhuizen en Schagen.

Vervolgens heb ik de opleiding voor Muziek op Schoot  (Peuters en Muziek) docente via het Conservatorium van Amsterdam gevolgd. Ook dit is succesvol afgesloten.

In maart 1993 met het Heemsteeds Kamerorkest op concertreis door Japan.

Vanaf 2005 ben ik werkzaam als docente dwarsfluit en Muziek op Schoot (Peuters en Muziek) aan het Cultuurhuis (voorheen Muziekschool) van Heemskerk, en geef ik leiding aan het Dwarsfluitensemble.

In april/mei 2012 heb ik een workshop gevolgd bij fluitiste Eleonore Pameijer in Gerano (Italië).

In maart 2013 ben ik voor de tweede keer naar Japan geweest. In Matsumoto werd de 16de Wereld Conventie van de Suzuki Methode gehouden. Ik heb daar o.a. workshops gevolgd van Dhr. T. Takahashi die de Suzuki Methode voor dwarsfluit heeft ontwikkeld. Een zeer bijzondere ervaring! Verder meegewerkt aan concerten, samen met zo’n 50 fluitisten, en muzikanten uit 37 verschillende landen!

Muziek op Schoot

Over Liesbeth van der Blom als fluitiste

Naast het lesgeven is optreden een belangrijke bezigheid. Met leerlingen, pianiste Kana Yamaguchi, gitariste (tevens luit bespeelster) Leny Roggeveen of met andere musici ben ik regelmatig te beluisteren.

Met leerlingen van Muziekschool Heemskerk, tijdens Kerstconcert, december 2012.

Met pianiste Kana Yamaguchi, tijdens concert in Kortenhoef, november 2012. Foto gemaakt door Annette Kempers.

Met de luit van Leny Roggeveen, en mijn traverso uit 1805.