Docente en fluitiste

Docente dwarsfluit

Groepsfoto 1Met Thijs van Leer en mijn dwarsfluitleerlingen tijdens Festival “Van Barok tot Rock” bij Kasteel Marquette in Heemskerk in september 2015.

Opleiding en ervaring:

Na de Middelbare school studeerde ik dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar bij Eugénie van der Grinten.

In 1992 behaalde ik het diploma Docerend Musicus en gaf ik les in Warmenhuizen en Schagen.

Vervolgens heb ik de opleiding voor Muziek op Schoot  (Peuters en Muziek) docente via het Conservatorium van Amsterdam gevolgd. Ook dit is succesvol afgesloten.

In maart 1993 met het Heemsteeds Kamerorkest op concertreis door Japan.

Vanaf 2005 ben ik werkzaam als docente dwarsfluit en Muziek op Schoot (Peuters en Muziek) aan het Cultuurhuis (voorheen Muziekschool) van Heemskerk, en geef ik leiding aan het Dwarsfluitensemble.

In april/mei 2012 heb ik een workshop gevolgd bij fluitiste Eleonore Pameijer in Gerano (Italië).

Matsumoto kasteelIn maart 2013 ben ik voor de tweede keer naar Japan geweest. In Matsumoto werd de 16de Wereld Conventie van de Suzuki Methode gehouden. Ik heb daar o.a. workshops gevolgd van Dhr. T. Takahashi die de Suzuki Methode voor dwarsfluit heeft ontwikkeld. Een zeer bijzondere ervaring! Verder meegewerkt aan concerten, samen met zo’n 50 fluitisten, en muzikanten uit 37 verschillende landen!

foto (4)  Op 30 november, en 1 december 2013 was ik gastdocent bij Suzuki Fluit Vlaanderen. Met Suzuki fluitcollega’s Machteld van Geenhoven (B), Bie Vloemans (B) en Anke van der Bijl (NL). Workshops en eindconcert met begeleiding van een strijkersensemble.

Met Suzuki dwarsfluitleerlingen uit België en 4 van mijn leerlingen van Muziekschool Heemskerk!

foto (2)

Muziek op Schoot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
groepsfoto in Muziekschool Heemskerk, december 2012.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Over Liesbeth van der Blom als Suzuki dwarsfluitdocente

In het najaar van 2007 begon ik aan de opleiding voor Suzuki dwarsfluit docente (Level 1), bij Anke van der Bijl in Gouda. In juli 2009 werd dit succesvol afgesloten in Oostduinkerke in België. In september 2011 is Level 2 behaald en in maart 2014 Level 3. Momenteel ben ik bezig aan de opleiding voor Suzuki dwarsfluitdocente level 4 bij Teacher Trainer Karen Lavie.

“De opleiding voor Suzuki dwarsfluit docente zie ik als een  grote verrijking op mijn jarenlange ervaring als dwarsfluit docente. Tijdens de stage was ik verwonderd en verbaasd over wat ik hoorde en zag, gedurende het spel en de lessen van de leerlingen. Geconcentreerd en met veel plezier waren leerlingen en docenten bezig met het maken van muziek.

Ook spreekt mij de kindvriendelijke benadering van deze methode aan. In kleine stapjes (zoals een kind leert praten, door middel van herhaling en liefdevolle aanmoediging) is het kind in staat zijn muzikale woordenschat te vergroten.”

Het is nu ook mogelijk om bij mij thuis, in mijn muziekstudio, aan de Dorpsstraat  in Assendelft  dwarsfluitles te krijgen volgens de Suzuki Methode. Voor zowel jonge kinderen (vanaf 6 jaar) als volwassenen, en voor alle niveaus!

Over Liesbeth van der Blom als fluitiste

Naast het lesgeven is optreden een belangrijke bezigheid. Met leerlingen, pianiste Kana Yamaguchi, gitariste (tevens luit bespeelster) Leny Roggeveen of met andere musici ben ik regelmatig te beluisteren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMet leerlingen van Muziekschool Heemskerk, tijdens Kerstconcert, december 2012.

Optreden OSG-15Met pianiste Kana Yamaguchi, tijdens concert in Kortenhoef, november 2012. Foto gemaakt door Annette Kempers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMet de luit van Leny Roggeveen, en mijn traverso uit 1805.